Consultatii Medicale » Remedii naturiste » Ceaiul de anghinare impotriva bolilor de inima

Ceaiul de anghinare impotriva bolilor de inima

5-05-2011, 00:57
 (voturi: 3)

Cuvintele cheie:

anghinare, Ceaiul, astfel, recoltare, infuzia, peste, recomanda, pentru, volumul, mareste, nefrite, proprietatilor, inaintea, minute, zilei, meselor, principale, urina, Datorita, diuretice

Ceaiul de anghinare impotriva bolilor de inima Ceaiul de anghinare este un bun remediu in unele boli de inima care se manifesta prin angina pectorala, hipertensiune si ateroscleroza.

Preparare infuzie anghinare


Ceaiul de anghinare se prepara astfel: intr-o cana se pune o lingura de frunze maruntite peste care se toarna apa clocotita. Dupa racire se strecoara ceaiul si se indulceste cu miere. O parte din ceai se bea dimineata pe nemancate, dupa care pacientul va sta culcat o jumatate de ora pe partea dreapta. Restul de ceai se va bea in cursul zilei cu o 30 minute inaintea meselor principale. Datorita proprietatilor sale diuretice, infuzia de anghinare se recomanda in nefrite, pentru ca mareste volumul de urina si favorizeaza astfel eliminarea ureei si a substantelor toxice ce se formeaza la nivelul ficatului si rinichilor.

Ceaiul de anghinare este si un excelent detoxifiant, avand efecte favorabile in tratamentul urticariilor. De asemenea infuzia de anghinare da rezultate bune in tratamentul constipatiei, varsaturilor, enteritelor, colitelor, hemoroizilor si lipsa poftei de mancare.

Anghinare, raspandire si mod de recoltare


Denumirea plantei: Anghinare
(Cynara Scolynmis.L.)

Denumiri populare: anghina, aina, anghinarie


Anghinarea este o planta foarte raspandita, crescand peste tot, fiind des intalnita la marginea padurilor. Anghinarea infloreste din luna mai pana spre sfarsitul lunii septembrie.

Perioada si organul de recoltare:
Se recolteaza toata planta,ideale fiind frunzele care ating lungimea de aproximativ 25-30 cm. Perioada de recoltare e din luna iunie pana in septembrie.
Stimate vizitator, esti ca utilizator neinregistrat.
Va Г®ncurajamsa va inregistrati sau sa va logati..

Comentarii:

Adauga Comentariu
Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile si orice alte informatii despre sanatate disponibile pe www.consultatii-medicale.ro au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale. Va sfatuim, ca pe langa www.consultatii-medicale.ro sa consultati fie medicul Dvs., fie unul dintre medicii recomandati de noi.